Skip to main content

Fråga vad du vill!

Prata med oss!

Viksjö Webbyrå
Bockgränd 23
175 45 Järfälla

070-335 36 83
hej@viksjowebbyra.se

Så här skapar du en bra huvudmeny för hemsidan

Att ha en bra huvudmeny på din hemsida är avgörande för att dina besökare ska lätt kunna navigera runt på sidan. En bra huvudmeny är enkel att använda, tydlig och organiserad på ett sätt som gör det lätt att hitta allt som man letar efter på sidan.

För att skapa en bra huvudmeny, så bör du börja med att definiera dina behov. Vad är det som du vill att dina besökare ska kunna göra på din hemsida? Vilka är de viktigaste sidorna och områdena som du vill att dina besökare ska hitta?

När du har definierat dina behov, så bör du starta med att tänka på layouten. Oftast så brukar det vara bäst att ha menyvalet horisontellt, och att placera det antingen längst upp på sidan eller längst ner. Eller kanske både ock.

Att använda sig av kategorier kan vara ett effektivt sätt att organisera menyn på en hemsida. Detta gör det enkelt att hitta rätt information som besökarna söker och redigera menyn om det är något som behöver förändras.

Det är också viktigt att tänka på din huvudmenys design. Detta inkluderar färg, storlek, och typsnitt på texten i menyn. Det är viktigt att texten är lättläst och att det är tydligt vilken sida eller kategori som man klickar på.

Ta också hänsyn till att det är viktigt att ha en sökfunktion, då det kan hjälpa dig att få besökare att hitta rätt sida snabbt och enkelt.

Avslutningsvis är det viktigt att försäkra dig om att din huvudmeny är responsiv (Wikipedia). Det är därför viktigt att testa din meny på olika enheter, som surfplattor och mobiler. Detta är särskilt viktigt idag när det är vanligare att surfa på mobiler och surfplattor än på en stationär dator.

Sammanfattning

En bra huvudmeny är avgörande för att skapa en bra upplevelse för dina besökare. Genom att ta hänsyn till enkelhet, organiserad layout, design och sökfunktion, kommer din hemsida att vara både lätt att använda och informativ för alla besökare.