Skip to main content

Fråga vad du vill

Prata med oss

Viksjö Webbyrå
Bockgränd 23
175 45 Järfälla

Se på karta

070-335 36 83
hej@viksjowebbyra.se

Fråga vad du vill

Prata med oss

Viksjö Webbyrå
Bockgränd 23
175 45 Järfälla

Se på karta

070-335 36 83
hej@viksjowebbyra.se

Så fungerar WordPress

WordPress är en av de mest populära plattformarna för att bygga och hantera webbplatser. Det tillåter dig att skapa webbplatser med hjälp av en användarvänlig plattform och ett stort antal tillval. För oss på Viksjö Webbyrå är WordPress det självklara valet!

Ingen programmering

WordPress har en grundläggande princip: att göra det enkelt för dig att skapa din egen webbplats utan programmering. WordPress är ett CMS (Content Management System) som låter dig hantera allt innehåll inklusive bild-, text-, och videomaterial. Du behöver inte ha några specifika programmeringskunskaper utan allt du behöver göra är att välja ett utseende och en layout, och sedan börja lägga till innehåll.

Systemet använder en databas för att lagra allt innehåll på webbplatsen, som sedan nås och visas på webbplatsen. När du skapar innehåll på din webbplats så laddas det upp till servern, som sedan kan hämtas och visas upp på webbplatsens front-end (hur webbplatsen visas för användare).

WordPress erbjuder ett enormt utbud av teman och tillägg och gör att att webbplatsen kan utformas hur som helst. Det finns gratis teman och tillägg och det finns även avancerade teman och tillägg som har nya funktioner och layoutalternativ.

Ett av de bästa sätten att förstå hur WordPress fungerar är att betrakta det som en ram eller en byggsten. WordPress ger dig en struktur för din webbplats men det är upp till dig själv att skapa och designa innanför ramen. Du kan bestämma vilken typ av webbplats du vill ha, vilka funktioner som ska ingå, och vilket utseende du föredrar. Därefter kan du lägga till allt innehåll som du vill ha och sedan publicera webbplatsen för allmänheten att se.

Sammanfattning

WordPress en mycket användarvänlig plattform för att skapa och hantera webbplatser i alla storlekar och med en mängd olika funktioner. Du behöver inga programmeringskunskaper och det finns ett stort utbud av teman och tillägg för att skapa en helt unik webbplats. WordPress är en perfekt plattform för nybörjare och erfarna användare som söker en solid grund för att bygga sin online-närvaro.