Skip to main content

Fråga vad du vill

Prata med oss

Viksjö Webbyrå
Bockgränd 23
175 45 Järfälla

Se på karta

070-335 36 83
hej@viksjowebbyra.se

Fråga vad du vill

Prata med oss

Viksjö Webbyrå
Bockgränd 23
175 45 Järfälla

Se på karta

070-335 36 83
hej@viksjowebbyra.se

Kolla här om din hemsida drivs med grön el

Funktionen hämtar data från Green Web Foundation som listar webbhotell som drivs av fossilfri el. Databasen är tillgänglig under Open Database Licence.

Skriv domänen du vill kolla:

Att driva en hemsida med grön el är av största vikt i dagens miljömedvetna samhälle av flera skäl. Den digitala närvaron är nu en integrerad del av både affärsverksamhet och vardaglig kommunikation, och den ökande energiförbrukningen som är förknippad med internetanvändning har blivit alltmer påtaglig. Här är några viktiga skäl till varför det är nödvändigt att webbplatser drivs med grön el:

Minskad koldioxidutsläpp

Den traditionella elproduktionen, särskilt baserad på fossila bränslen som kol och olja, är en av de största källorna till koldioxidutsläpp. Genom att använda grön el, som genereras från förnybara energikällor som sol, vind och vattenkraft, minskar man webbplatsens klimatpåverkan avsevärt. Detta är avgörande för att bekämpa klimatförändringar och uppfylla globala mål för att minska växthusgasutsläpp.

Förbättrad företagsimage

Företag och organisationer som visar sitt engagemang för miljön genom att driva sina webbplatser med grön el kan bygga upp en positiv företagsimage. Detta kan locka kunder och partners som delar samma miljövärderingar och öka förtroendet för företaget.

Långsiktigt ekonomiskt besparande

Investeringar i förnybar energi och energieffektivitet kan leda till långsiktiga besparingar för företag och organisationer. Grön el är i många fall redan kostnadseffektiv, och priserna på förnybara energikällor blir allt mer konkurrenskraftiga jämfört med fossila bränslen.

Ökad medvetenhet och påverkan

Genom att använda grön el kan företag och organisationer öka medvetenheten om vikten av hållbarhet och förnybar energi. Detta kan inspirera andra att följa efter och främja övergången till en mer hållbar energiframtid.

Förbättrad tillgänglighet och pålitlighet

Grön el kan ofta vara mer pålitlig och mindre sårbar för störningar än konventionell elproduktion. Vissa förnybara energikällor, som sol och vind, är decentraliserade och kan vara mer motståndskraftiga mot avbrott, vilket är viktigt för att säkerställa att en webbplats är tillgänglig för användare.